Kdo zanechal svou stopu ve sněhu či blátě?

Český svaz ochránců přírody přichází v rámci kampaně Ukliďme svět s nabídkou pro všechny, kteří se chtějí zapojit do úklidu naší krásné přírody. Do 7. 3. 2021 nasdílejte fotografie z vašich osobních úklidů a přidejte fotografii se stopami divokých zvířat ve sněhu či blátě.

Hromadné úklidy zatím probíhat nesmějí, to ale neznamená, že se nemůžete zúčastnit jednotlivě nebo jako rodina. Procházky jsou v tento čas nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Proč tedy nespojit procházku s úklidem? Stačí si do kapsy vzít pytel na odpadky, pracovní či jednorázové rukavice a můžete vyrazit.

Český svaz ochránců přírody v rámci kampaně Ukliďme svět, vyhlašuje fotosoutěž ,,Kdo zanechal svou stopu ve sněhu/blátě?“ Cílem soutěže je motivovat k vycházce do přírody, při níž se lidé zapojí do úklidu odpadků hravou a naučnou formou.

Dokázali byste správně určit, kdo že to žije u vás za humny? Pokud vás tyto informace více zajímají, vezměte si s sebou na procházku určovací klíč stop a zkuste si stopy přiřadit k jednotlivé zvěři. Můžete také využít naše materiály níže a něčemu se přiučit.

Pravidla k soutěži jsou jednoduchá – pošlete 2–3 fotografie – jednu při sběru odpadků, druhou se stopou divoké zvěře. Tři nejlepší fotografie oceníme hezkými dary.

Své fotografie s námi sdílejte zde.

Těšíme se na Vaše úlovky.

Kvíz 1 - Čí je to stopa Kreslítko na stopy Kvíz 2 Napodobování stop Odlévání stop - návod