Balíky jsou na cestě k organizátorům

Milí organizátoři,

velmi nás těší Váš zájem o dobrovolnickou činnost na pomoc zkvalitnění prostředí. Příjem žádostí o materiál je pro jarní měsíce uzavřen. Pokud jste měli o materiál požádáno, vaše žádosti jsme zpracovali a předali k zabalení firmě DB Schenker a přepravě přepravní firmě DPD, která Vám balíky doručí. O zásilce Vás bude informovat přímo firma DPD. Balíčky očekávejte v druhé polovině příštího týdne, tedy 24. – 26. 3. 2021.

Uklízení je na vlastní bezpečnost, rozhodně se ale dá případným nepříjemným situacím předejít. A proto připomínáme a prosíme – ještě než vyrazíte na svůj úklid, prostudujte si pečlivě Organizační a bezpečnostní pokyny, které jsme pro vás připravili. Zjistíte v nich, na co si dát při úklidu dobrý pozor a jak se chovat při případném nálezu nebezpečných odpadů. Zároveň je při úklidech samozřejmě nutné se řídit aktuálními pokyny vlády a dodržovat platná protiepidemická opatření.

Dále jsme pro Vás připravili editovatelný leták, který můžete také využít.

Naším hlavním úklidovým termínem je Den Země, který si připomínáme 22. dubna. Uklízet však můžete i jindy. Nyní může uklízet vzhledem k situaci a opatřením každý samostatně nebo skupinky z jedné domácnosti. Věříme však, že se situace postupně zlepší a úklidy budou v průběhu jara moci být i o něco společenštější akcí.

Zároveň bych Vás ráda poprosila o dokumentaci celé akce, kterou po Vašem úklidu vyplníte ve zprávě o úklidu: https://uklidmesvet.cz/zprava-o-uklidu/ .

Pro jarní měsíce pro Vás máme také připravenou fotografickou soutěž s názvem Jarní květy. Pravidla soutěže jsou jednoduchá. Udělejte jednu až dvě fotografie květů v přírodě a k nim ještě jednu, na které sbíráte odpadky. Fotografie pošlete prostřednictvím formuláře, který najdete na webových stránkách v sekci soutěže. Pokuste se také určit název vyfotografovaných rostlin, který organizátorům soutěže připište do poznámky. Více informací naleznete na našich stránkách, tak si nic nenechte ujít.

V případě, že budete chtít radu či konzultaci, neváhejte mě kontaktovat na uklidmesvet@csop.cz nebo na telefonním čísle 773 198 015.

 

Přejeme Vám, ať si akci co nejvíce užijete bez nehod a s úsměvem.