Den Země: Pusťte děti ven aneb příroda se sama neuklidí!

Den Země, světový svátek životního prostředí oslavíme tento čtvrtek. Český svaz ochránců přírody vyzývá při té příležitosti školy, aby nedržely děti u online výuky či v lavicích, ale aby je vypustily do lesů a parků uklízet svět. Příroda se totiž distančně neuklidí. Děti jí mohou velmi pomoci a určitě se i něco přiučí!

Žáci za dlouhé měsíce distanční výuky vyseděli u počítačů důlek. Nastal čas je také sem tam vypustit ven. Kdy jindy než na Den Země? Český svaz ochránců přírody apeluje na školy: Pusťte žáky ven, do přírody či parku, ať si mohou protáhnout záda, nadýchat se čerstvého vzduchu a s kampaní Ukliďme svět udělat i dobrý skutek pro naši Zemi.

Den Země si připomínáme 22. dubna. Ale i v okolních dnech se mohou školy do akce zapojit.  Nechme žáky jít ven, vybavme je sáčkem na odpadky, instruujme je, ale hlavně ať se sami rozhlédnou po okolí, jaký jsou schopni lidé po sobě nechat nepořádek! A co to stojí práce to uklidit.  A zjistit, jak dobrý pocit mohou z té práce mít. Organizovaně nebo individuálně, místo výuky nebo po výuce – zážitek z toho, že pomohli přírodě a svému okolí dětem nikdo neodpáře! A příroda jim poděkuje!

Český svaz ochránců přírody děkuje všem školám a žákům, kteří se do akcí kampaně Ukliďme svět připojí. A ti, kdo nám o tom dají vědět, nebo se zapojí i do soutěže, mohou získat i hezké odměny.

Kontakt: Veronika Andrlová, tel.: 773 198 015, uklidmesvet@csop.cz