Výzva pro základní a střední školy

Vážení pedagogové,

rádi bychom Vám nabídli možnost, zapojit se do akce Ukliďme Svět. Jádrem aktivity je úklid svého okolí, což je činnost nejen prospěšná, ale hlavně je to pro děti i výrazný motivační prvek k dalším aktivitám, které mohou na téma vhodně navázat.

Přinášíme pro Vás námět, jak můžeme pojmout výuku i trochu jinak a připravit pro žáky zajímavý program. Projektový den, který žákům umožní udělat něco pro životní prostředí a hravou formou doplní i další souvislosti.

Aktivity k projektovému dni:

  • Přidejte svůj úklid – vyplňte formulář na našich stránkách. Tím nám dáte vědět, že se s třídou/školou do úklidu zapojíte. Do kolonky Název úklidu prosím vyplňte – „Školní/třídní úklid – název školy“.
  • Soutěže pro Vaše žáky
  1. vyzvěte žáky k vyfocení hromadné akční fotografie z úklidu! Fantazii se meze nekladou. Můžete se vyfotit s pytli plnými odpadků nebo třeba s transparenty, které opatříte hashtagem #uklidmesvet. Tři nejlepší fotografie odměníme. Navíc je budeme používat, jako úvodní fotky pro kampaň Ukliďme svět. Pomůžete tak motivovat ostatní, aby se zapojili do akce!

 

  1. plakát Ukliďme svět s fotografickou koláží – z fotografií z úklidu zajímavým způsobem ztvárněte koláž, zachycující úklid. Koláž můžete pojmout jako komiks a doplnit jej o hlášky z úklidu, nebo o zajímavé poznatky a informace. Vše zasílejte na níže uvedený email.
  • Zpráva po úklidu – prostřednictvím formuláře na našem webu uklidmesvet.cz/zprava-o-uklidu/ vyplňte zprávu o úklidu Vaší třídy/školy. Do kolonky Název úklidu prosím vyplňte – „Školní/třídní úklid – název školy.

 

Inspiraci k doprovodným aktivitám najdete v naší brožuře, ke stažení zde:

www.uklidmesvet.cz/wp-content/uploads/2021/03/CSOP_manual_uklidme_v20210306-1.pdf .

 

Potřebujete s akcí pomoci? Obraťte se na koordinátorku akce Veroniku Andrlovou, e-mail: uklidmesvet@csop.cz, telefon: 773 198 015.