14. 3. – 3. 4. Ukliďme Orlík 2022

Vážení rybáři, vážené rybářky a přátelé přírody,

nová rybářská sezóna ještě pořádně nezačala, a tak nám nic nebrání trochu pomoci přírodě.

Podobně jako v předchozích letech jsme se rozhodli, že jako rybáři přiložíme ruku k dílu a spolu se státním podnikem Povodí Vltavy a Českým svazem ochránců přírody uklidíme ÚN Orlík. Budeme rádi, když se k nám připojíte i Vy.

Není toho třeba mnoho – stačí dobrá vůle uklidit trochu nepořádku kolem sebe.

Jak na to?

  • Pojedete-li na ryby anebo jen projít se k údolní nádrži Orlík v daném termínuzkuste posbírat odpadky kdekoliv na březích této nádrže (pytle viz níže).
  • Pytle s úlovky umístěte na dobře viditelném místě NAD břehovou linií, přehrada se bude napouštět, tak ať nám sesbírané odpadky zase neodnese voda.
  • Pochlubte se, motivujte, nechte se odměnit, stačí poslat fotku s plnými pytli. Vložit je můžete na facebookovou akci „Ukliďme Orlík 2022“ nebo poslat na email uklidmesvet@csop.cz , čekají na vás odměny od Českého svazu ochránců přírody.

Jak se zapojíme my, jako organizátoři akce?

  • V průběhu 10 dnů po skončení úklidu budeme ve spolupráci s rybářskou stráží a dobrovolníky postupně projíždět břehy nádrže s loděmi (ano, projedeme břežní partie po obvodu celé nádrže Orlík) a budeme nakládat odpadky, které jste posbírali.
  • Tyto odpadky pak odvezeme na skládku a necháme ekologicky zlikvidovat.
Materiál k úklidu je k dispozici na výdejových místech:
– každý pátek (18. 3., 25. 3., 1. 4.) od 8.00 do 17.00 hod. (nebo podle domluvy), Středisko ČRS Štědronín, Štědronín 7 (GPS: 49.4161806N, 14.1842650E)
Další místa naleznete zde: www.mapotic.com/uklidme-orlik-2022
POCHLUBTE SE, motivujte, nechte se odměnit, stačí poslat fotku s plnými pytli. Vložit je můžete sem do události akce, případně na email uklidmesvet@csop.cz , čekají na vás odměny od Českého svazu ochránců přírody.

Pytle na úklid pro Vás přichystal Český svaz ochránců přírody i na dalších místech – sledujte FB událost akce „Ukliďme Orlík 2022“ a  webové stránky www.uklidmesvet.cz.

 

  • V určené pátky Vám vydá rukavice, pytle a desinfekci p. Václav Zeman – mobil: 606 123 576, e-mail: zeman@rybsvaz.cz
  • V případě dotazů Vám bude k dispozici p. Pavel Vrána – mobil: 728 701 379, e-mail: vrana@rybsvaz.cz

 

Předem děkujeme všem, kdo se zapojí do této prospěšné akce!

Zároveň si Vás dovolíme touto cestou s předstihem informovat, že letos s úklidem zdaleka nekončíme. Na podzim dojde k mimořádnému snížení hladiny ÚN Orlík a tak si dáme další kolo úklidu – o všem budete včas informováni.