Výzva pro dětské tábory/oddíly

Zapojte se se svým táborem do akce Ukliďme svět a zúčastněte se soutěže, kterou jsme pro Vás připravili.

Jak to celé probíhá?

Je to jednoduché! V první řadě zaregistrujte svůj oddíl/tábor do kampaně Ukliďme svět.

Sdělíte nám, kdy a kde tábor proběhne a kolik dětí se ho zúčastní.

Na základě toho si můžete zažádat o materiální podporu, kterou představují pytle na odpadky a pracovní rukavice.

Přihlásit se můžete pomocí jednoduchého formuláře na tomto odkazu (pozn.: prosím nepoužívejte jako prohlížeč k vyplňování Internet Explorer, tento prohlížeč je zastaralý a hlásí chybu ve vyplňování data úklidu).

Společná fotografie táboru Nebřeziny, který se zúčastnil úklidu svého okolí.
Společná fotografie po úklidu – tábor Nebřezin

Materiální podporu pro úklidy si můžete vyzvednout osobně v Domě ochránců přírody (Michelská 48/5, Praha, 140 00), případně Vám ho po domluvě zašleme poštou. Do poznámky ve formuláři nám prosím napište, jakou formou si chcete pytle a rukavice převzít.

Jdeme na to!

Jakmile dojde k samotnému úklidu, nezapomeňte dbát na bezpečnost dětí. Dohlédněte prosím, aby nesbíraly nebezpečný odpad, jako jsou různé chemikálie či ostré a nadměrně těžké předměty.

Aby akce nebyla jen nudným sběrem odpadků po lese, připravili jsme pro všechny zúčastněné tábory a oddíly také soutěž o zajímavé ceny.

„Odpaobrazy“ je soutěž zcela jednoduchá.

Stačí pár kousků jakéhokoliv odpadu a trocha fantazie a nehezké smetí se může na pár chvil seskupit v krásný obraz. Fantazii se meze nekladou a použít můžete opravdu jakýkoliv materiál, který sice do přírody nepatří, ale stejně se v ní kvůli lidské lhostejnosti nachází.

Vzhledem k tomu, že bude mít obraz jen krátkou životnost, je důležitou částí této aktivity dílo co nejlépe vyfotografovat. Ideálně samostatně i s jeho autory.

Pak už stačí jen použité odpadky naházet do pytle a fotku poslat na email: uklidmesvet@csop.cz

 

Vyhlášení vítězů proběhne na konci prázdnin.

 

Tak hurá do toho, ať v okolí Vašeho tábora je nejen čisto, ale i veselo!

Pokud budete mít jakékoliv dotazy, neváhejte se obrátit na koordinátorku akce Ukliďme svět Veroniku Adrlovou na čísle 773 198 015 případně na email: uklidmesvet@csop.cz

Moc rádi Vám poradíme!