Odborné učiliště, praktická škola, ZŠ a MŠ Příbram

V pátek 17. 9. 2021 se třída 2P, 5P a 7P zúčastnila projektu „Ukliďme svět“ v rámci Mezinárodního dne úklidu (World Cleanup Day). Jednalo se o dobrovolnickou činnost na pomoc zkvalitnění prostředí, jejíž myšlenkou je posílení odpovědnosti za životní prostředí.

Naším cílem bylo uklidit okolí školy. Protože ke škole patří i nezrekonstruované a veřejně přístupné hřiště u DDM, které bychom chtěli v budoucnosti využívat, rozhodli jsme se uklidit tam. Bylo to pro nás, ale příliš velké sousto. Množství a druh odpadků nás velmi nepříjemně překvapil.

Samozřejmě jsme si připomněli bezpečnost a chování, při případném nálezu nebezpečného odpadu. Součástí projektu je i fotosoutěž, kde bychom se mohli zúčastnit snad ve všech kategoriích. Fotili jsme místo „před a po“ i kuriozity, které jsme našli. Mezi ně patřil např. toustovač, zámek na kolo, několik párů bot nebo třeba matrace.

Rádi bychom řekli, že máme z úklidu dobrý pocit. Pravdou ale je, že jsme odcházeli spíš s „otočeným žaludkem“.

Opravdu velký obdiv patří všem, kteří se dnešního úklidu zúčastnili. Zasloužili by si medaili za statečnost. Myslíme si, že je velká ostuda, aby takový nepořádek uklízely po dospělých zrovna děti.

Rádi bychom tímto poděkovali i zaměstnancům Technických služeb, kteří nasbírané pytle odvezli.

Mgr. et Mgr. Alena Knotková, Mgr. Ilona Kolínová,
ASP Bc. Michaela Matuszková, ASP Jitka Tesárková